Αν η επιχείρησή σας δραστηριοποιείται στη βιομηχανία, τις λιανικές πωλήσεις, τις υπηρεσίες υγείας, τους δημόσιους οργανισμούς, τον τουρισμό και πολλούς άλλους τομείς, οι firstline worker είναι ζωτικής σημασίας για εσάς, καθώς έρχονται πρώτοι σε επαφή με τους πελάτες σας και αποτελούν τη βιτρίνα της επιχείρησής σας. Οι αρμοδιότητές τους απαιτούν να βρίσκονται εν κινήσει και να έχουν πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή, με ασφάλεια.

Τρία νέα και ισχυρά εργαλεία προστίθενται στο Microsoft Teams, την collaboration πλατφόρμα του Office 365, και απελευθερώνουν τις δυνατότητες των Firstline Worker σας, ενισχύοντάς τους με τα κατάλληλα εφόδια για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σήμερα, αύριο και στο μέλλον.

Εξατομικευμένη mobile εμπειρία

Η ανάγκη των εργαζομένων πρώτης γραμμής να βρίσκονται εν κινήσει επιβάλλεται από την φύση της εργασίας τους. Πολύ συχνά χρειάζεται να μοιραστούν πληροφορίες με συναδέλφους τους, κάτι που τους ωθεί στην χρήση mobile συσκευών και εφαρμογών chat. Τέτοιες λύσεις, όμως, είναι ελλιπείς σε κανόνες ασφαλείας και συμμόρφωσης. Με την νέα εξατομικευμένη mobile εμπειρία του Microsoft Teams, κάθε χρήστης μπορεί να επικοινωνεί εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενος λειτουργίες όπως η κοινή χρήση τοποθεσίας, η έξυπνη κάμερα και η ηχογράφηση ηχητικών μηνυμάτων.

Ταυτόχρονα, η εφαρμογή πολιτικών ασφαλείας είναι πλέον παιχνιδάκι στα χέρια των IT administrator. Κάθε εργαζόμενος έχει πρόσβαση στις λειτουργίες του Microsoft Teams που είναι απαραίτητες σύμφωνα με τον ρόλο του, ενώ έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει την εμφάνιση της εφαρμογής με βάση τις ανάγκες του. Επιπλέον, τα analytics που προστέθηκαν παρέχουν στον administrator σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την χρήση της εφαρμογής, τη δραστηριότητα των χρηστών και τη χρήση των συσκευών. Μέσω αυτών των πληροφοριών, μπορεί να βελτιστοποιήσει τη διαχείριση της εφαρμογής, βελτιώνοντας τη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων και του οργανισμού γενικότερα.

Shifts

Το Shifts είναι το εργαλείο του Microsoft Teams για τη διαχείριση του προγράμματος και των βαρδιών των εργαζομένων. Με το Shifts, όλη η ομάδα μπορεί να δει τις βάρδιες, να δημιουργήσει ένα νέο πρόγραμμα ή κάνει αίτημα αλλαγής στο υπάρχον, όλα σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, διευκολύνεται η συνεργασία μεταξύ των μελών μιας ομάδας και οργανώνεται πιο αποτελεσματικά η διαχείριση βαρδιών του προσωπικού.

Με το νέο Graph API for Shifts, επιτυγχάνεται η ενσωμάτωση του workforce management system της επιχείρησης, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζομένους και τους υπεύθυνους τμημάτων να διαχειριστούν και να μοιραστούν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες μέσα από το Teams.

Το νέο Graph API for Shifts θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε public preview

Praise

Οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής πολύ συχνά αποτελούν την εικόνα της επιχείρησης προς τον πελάτη, ειδικά σε κλάδους όπως το retail, και είναι υπεύθυνοι για την προώθηση του brand με ποικίλους τρόπους. Είναι γεγονός, όμως, πως τα ποσοστά κινητικότητας και αντικατάστασης του προσωπικού σε αυτές τις θέσεις είναι τα υψηλότερα, με αποτέλεσμα η ποιότητα υπηρεσιών που παρέχεται στον τελικό πελάτη να μειώνεται σημαντικά. Με το νέο εργαλείο Praise του Microsoft Teams, οι υπεύθυνοι τμημάτων αλλά και οι εργαζόμενοι έχουν έναν εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο να αναγνωρίζουν τη συνεισφορά των συναδέλφων τους σε όλη την ομάδα, αυξάνοντας την ικανοποίησή τους και μειώνοντας τα ποσοστά κινητικότητας.