Η DIS, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με την ELTON Group, ηγετική επιχείρηση διανομής χημικών συστατικών και προϊόντων πρώτης ύλης, που δραστηριοποιείται με επιτυχία 40 χρόνια από την έναρξή της στο χώρο της Ελληνικής βιομηχανίας.

O όμιλος ELTON συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους 50 μεγαλύτερους διανομείς χημικών στην Ευρώπη και ανάμεσα στους 100 μεγαλύτερους παγκοσμίως, ενώ αποτελεί τη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία στη Ν.Α. Ευρώπη, με παρουσία σε 15 χώρες. Ο όμιλος διαθέτει περισσότερους από 260 εργαζομένους, 9 διαμετακομιστικά κέντρα μέσω των οποίων διακινεί 300 χιλιάδες μετρικούς τόνους αγαθών σε ετήσια βάση με αποτέλεσμα ο κύκλος εργασιών για το 2022 να προσεγγίζει τα 190 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα, η εταιρεία απέκτησε ακίνητο 131,3 στρεμμάτων για τις αποθηκευτικές δραστηριότητες της, γεγονός που θα τριπλασιάσει τη δυναμικότητα της στο μέλλον.

Σύμμαχος της ELTON σε αυτή τη διαρκή και σταθερή ανάπτυξη, είναι οι νέες τεχνολογίες, οι οποίες επαναπροσδιορίζουν το παγκόσμιο περιβάλλον του εμπορίου και ειδικότερα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Στο πλαίσιο αυτό η ELTON, επέλεξε την DIS για την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της με τις εφαρμογές Finance & Supply Chain Management της πλατφόρμας Microsoft Dynamics 365.

Η έναρξη του έργου θα συμβάλλει στη βελτιστοποίηση των λειτουργιών του ομίλου από το Finance, Supply Chain Management και Sales (CRM), μέχρι το Master planning (MPS – MRP), την παραγωγή, και την αναβάθμιση του Warehouse Management ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί roll out στις θυγατρικές του ομίλου σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ουκρανία και Τουρκία.

H DIS, είναι ο μοναδικός partner της Microsoft που έχει πιστοποιηθεί για τα Business Applications στην Ελλάδα. Η DIS έως και σήμερα κατέχει το υψηλότερο score εξειδίκευσης (designation) στα Microsoft Business Applications από το σύνολο των System Integrators της Microsoft σε Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη.

Η DIS, βραβευμένη ως Cloud Provider of the Year 2021 & 2022, έχει υλοποιήσει επιτυχώς μέχρι σήμερα, 50 ERP έργα με τα Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management και 30 Dynamics 365 CRM & Dynamics 365 HR σε κορυφαίες επιχειρήσεις. Οι οργανισμοί αυτοί επένδυσαν στην DIS και στο Microsoft Business Cloud, με περισσότερους από 8.000 χρήστες τους να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της επιχειρηματικής πλατφόρμας.