Η DIS, στηρίζοντας έμπρακτα δράσεις που έχουν σκοπό να εξοπλίσουν το επιχειρείν με τα κατάλληλα εργαλεία ενόψει των προκλήσεων του μέλλοντος, χορήγησε το συνέδριο InsurTECH 2021, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.

Ο κλάδος των ασφαλίσεων βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή: αυτή, στην οποία η πανδημία απαιτεί την υιοθέτηση μιας tech στρατηγικής εκ μέρους του industry, στο πλαίσιο του ευρύτερου ψηφιακού μετασχηματισμού του.

Η DIS γνωρίζει σε βάθος τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος τομέας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τάσος Βιδαλάκης, Business Development Manager for Customer Engagement στη DIS, μοιράστηκε τη γνώση αυτή, παρουσιάζοντας την αναδιαμόρφωση των λειτουργιών της ασφαλιστικής επιχείρησης μέσω της επένδυσης σε SaaS (Software-as-a-Service) λύσεις. Συγκεκριμένα, εστίασε στην αναδυόμενη «Insurance-as-a-Service» εποχή, καθώς και στους τρόπους που το συγκεκριμένο μοντέλο λειτουργίας θα βοηθήσει τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες. Η εισήγησή του υπογράμμισε την αδιαπραγμάτευτη αξία των Microsoft Dynamics 365 λύσεων, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για τον ακρογωνιαίο λίθο της μετάβασης του ασφαλιστικού κλάδου στη νέα εποχή.

Αναγνωρίζοντας ότι η νέα πραγματικότητα επιτάσσει νέους κανόνες και προσεγγίσεις στο πεδίο των ασφαλίσεων, η DIS παραμένει πιστή στο όραμά της να βοηθά τις επιχειρήσεις στην υιοθέτηση νέων επιχειρηματικών μοντέλων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, που θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις υπάρχουσες και κυρίως, τις μελλοντικές προκλήσεις.