Η DIS χορήγησε το 23rd Roundtable with the Government of Greece που διεξήχθη από το Economist στις 16 & 17 Ιουλίου στο Grand Resort Lagonissi.

Η DIS δε θα μπορούσε να λείπει από αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς στηρίζουμε έμπρακτα τον επιχειρηματικό κόσμο, δίνοντάς του τα απαραίτητα εφόδια για να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες τις εποχής και να αναπτυχθεί.

Σε αυτήν τη συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης, σημαντικά πρόσωπα του πολιτικού, επιχειρηματικού αλλά και ακαδημαϊκού χώρου συναντήθηκαν για να αναλύσουν όλα τα κοινωνικά, πολιτικά αλλά και οικονομικά θέματα που ταλανίζουν τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη γενικότερα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας, που μίλησαν για τις σημαντικές αποφάσεις που θα πάρουν για το μέλλον της χώρας, όλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν και πως αυτοί θα ξεπεραστούν. Σημαντικό κομμάτι της συζήτησης αποτέλεσε και η ανάδειξη των δυνατοτήτων της χώρας και των πολιτών της σε κάθε επίπεδο και πώς αυτές οι δυνατότητες μπορούν να μας απομακρύνουν από την κρίση.

Σημαντικοί διεθνείς ομιλητές, όπως η Victoria Nuland, ο Hans Vijlbrief και ο Peter Dohlman, κλήθηκαν να μιλήσουν για την πρόκληση της Ευρώπης να ξεπεράσει το κλίμα αναποφασιστικότητας που έχει δημιουργηθεί γύρω της αλλά και πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διαχειρίζονται τον θυμό των πολιτών τους, ο οποίος δημιουργείται κυρίως από κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.